made in Aarhus
English
Dansk | English

WONDER WHO

Jeg holder af at male. Men i modsætning til Degas, Monet og Van Gogh maler jeg med strikkepinde. Og mine værker hænger på de fornemmeste udstillingspladser af alle, nemlig på kvinder.

At strikke er for mig som at meditere. Det eneste sikre i processen er, at jeg begynder med at lægge farverne op. Hvad der kommer ud af det, aner jeg ikke. Du kan sige, at jeg tager imod en eller anden form for spirituel kontakt med underbevidstheden. Det vigtigste er dog, at jeg er tro mod mig selv.

Hvert enkelt tøjstykke afspejler et stykke historie. Den historie, som er ufortalt i de øjeblikke af mit liv, mens jeg arbejdede, og strikkepindene knitrede. Lige så levende og intens som den knitrende ild, lige så buldrende eller afdæmpet bliver strikket.

Mine produktioner er summen af samtiden og livets sammenspundne tråde. Det betyder, at den kunde, som køber en af mine strikvarer, også køber en del af den historie, den er et udtryk for. Og derfor holder tøjet meget længere end til det næste udsalg, fordi sjælen ikke har nogen udløbsdato.

Designer, Gitte Lyng